Gimli Islandsheste
Holbækvej 67 • 4420 Regstrup • info@gimli-islandsheste.com
  • gimliislandshest

Pulsur/Træning og coaching

Islandsheste er kendt for deres vilje og temperament og nogle gange er det lidt svært at mærke om de bliver trætte eller ømme mens man rider på dem... Og derfor kan der være en stor risiko for at hestene bliver overtrænet eller undertrænet, hvormed præstationer kan blive nedsat. Der er flere fordele ved at bruge et Polar Pulsur, specielt til heste, mens man rider.

Med et Polar Pulsur kan man registrere hvordan hestens puls er fra sekund til sekund, med andre ord: man kan meget nemt registrere hestens arbejdsniveau! Derfor er det nemmere at forbygge muskelproblemer eller andre skader pga. (ekstrem) forsuring. Hestene bliver gladere for at arbejde og i flere tilfælde kan man konstatere at hestene bliver smidigere og at taktproblemerne forsvinder.

Hvis din hest er allerede kommet til skade, kan Polar Pulsur Træning hjælpe med hestens rehabilitation, ved at registrere dens puls når den arbejder.  Når man ved hjælp af Polar Pulsuret, kender hestens basisværdier, kan man lave et træningsprogram, som er tilpasset til den individuelle hest.

Vi har flere års erfaring med brug af Polar Pulsur på (Islandske) heste og desuden har vi flere års erfaring i at lave individuelle træningsprogrammer til både konkurrenceheste, skovtursheste og heste som revaliderer pga skade eller sygdom. Vi synes det er meget vigtigt at træne heste ud fra en videnskabelig synsvinkel og derfor har Romi specialiseret sig på   viden om heste indenfor anatomi, fysiologi, biomekanik og træningslære. Kimbel er i gang med en uddannelse på universitets niveau i England ('Equine Therapy & Rehabilitation') hvor disse emner er en meget vigtig del af uddannelsen.

Du er meget velkommen til, efter aftale, at komme forbi sammen med din(e) hest(e) for at fastslå hestens basisværdier og dens aktuelle trænings-/kondi tilstand. Du rider en test på 30 minutter på vores ovalbane, hvor vi registrerer hestens puls i de forskellige gangarter (skridt, tölt, trav, galop, hurtig tölt eller trav, evt. pas) Bagefter kan vi sige noget om hestens aktuelle træningstilstand ogi give råd om hvordan hestens kondi kan blive forbedret.

Vi tilbyder også at lave et udvidelt individuelt træningsprogram til dig og din hest. Træningsprogrammet dækker en periode fra enkelte uger og op til flere måneder, alt efter målsætning, træningsintensitet og træningslængde. Selvfølgelig er metoderne tilpasset og hest og rytter.

Vi tilbyder også   at coache ryttere og heste ud fra ovenstående træningsprincipper. Så hvis man gerne vil have tips til træning af sin hest eller vil man gerne have en regelmæssig vejlednin, så er man også meget velkommen hos os!

Har du spørgsmål, ønsker du  mere information eller vil du aftale en tid,  er du meget velkommen til at Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller ringe!